Foto: Freepik

Sedma godišnja izložba stripa u SKC-u


U četvrtak, 14. decembra sa početkom u 19 časova biće svečano otvorena sedma godišnja izložba SKC-ove besplatne škole stripa i ilustracije za polaznike uzrasta do petnaest godina.

Na otvaranju izložbe će govoriti Ana Grigorjev, ilustratorka knjiga za decu, Uroš Petrović, vodeći srpski književnik za decu i prof. Miloje Mireović, moderator nastavnog programa škole

SКC-ova besplatna škola stripa i ilustracije izdvojila se kao osobeni brend Studenskog kulturnog centra Beograd – mesta koje je iznedrilo neke od najboljih strip crtača u zemlji i regionu. Sistemski okupljajući talentovane mlade polaznike uzrasta do petnaest godina, Škola je uspela da se nametne kao vodeća institucija u oblasti podučavanja i prezentovanja devete umetnosti.

Iz tog razloga, godišnji program Srećne galerije SКC-a tradicionalno svakog decembra prezentuje najuspešnije radove redovnih učenika Škole stripa i ilustracije, koji na završnoj izložbi bivaju prikazivani i nagrađivani.

Zaokružujući edukacioni vid školskog kurikuluma preglednom izložbom, izlagačka aktivnost na kraju svake godine ima za cilj promovisanje mladih talenata u javnosti u oblasti stripa i ilustracije.