Prvi detalji o drugom delu novele Fight Club


Prvo pravilo Kluba boraca je – ne pričaj o Klubu boraca. Međutim, pisac i scenarista Čak Polanik je ipak rešio da prekrši to pravilo i kaže nam nešto o drugom delu njegove novele.

Polanik je napisao prvi deo romana po kome je Dejvid Finčer 1999. snimio sad već kultni film sa Bredom Pitom i Edvardom Nortonom, a ovih dana se pojavilo prvih 6 strana drugog dela romana. U pitanju je grafički roman čija radnja se nastavlja tamo gde je stala u prvom delu.

Neimenovan heroj koji sebe zove Sebastijan, oženjen je Marlom Singer i imaju devetogodišnjeg sina. Iako Sebastijan živi monotonim porodičnim životom kojg bi se Tajler Darden verovatno grozio, on svakodnevno konzumira lekove i medicinsku marihuanu kako bi umanjio bolove od takozvanog „srećnog života“. Marla je takođe očajna što vodi život kao obična domaćica. U međuvremenu, njihov sin pravi eksperimente sa barutom i koristi anarhičnu retoriku koja ljubiteljima prvog dela knjige i filma može zvučati poznato.

Odlomak iz drugog dela novele se pojavio u američkom izdanju magazina Plejboj, a kompletna novela će biti objavljena 27. maja.

Iako kruže glasine da će se po ovom delu snimiti drugi deo filma, one još uvek nisu zvanično potvrđene.

Izvor: b92


PROČITAJTE I OVO:  Švedskoj akademiji oduzimaju dodelu Nobelove nagrade?