Ilustracija: Bookvar

Prvi deo planetarno popularnog serijala o maloj Dori


Izdavačka kuća Odiseja upravo je objavila knjigu Dora noćna mora Abi Henlon.

U pitanju je prvi deo planetarno popularnog serijala o maloj Dori, američke književnice i ilustratorke Abi Henlon.

Abi Henlon je autorka i ilustratorka serijala o Dori noćnoj mori. Prva knjiga u serijalu osvojila je nagradu „Zlatni zmaj“ i priznanje Asocijacije američkih biblioteka, a najboljom knjigom godine proglasili su Kirkus, Publishers Weekly i Parent’s Magazine. Druga knjiga je 2015. godine osvojila nagradu „Sibil“. Knjige o Dori noćnoj mori prevedene su na više od dvadeset jezika i uvrštene su u izbor Udruženja dečjih biblioteka u Sjedinjenim Državama.

Abi Henlon je stekla master diplomu u oblasti dečje edukacije. Predavala je kreativno pisanje i radila kao učiteljica prvog razreda u državnim školama u Njujorku. Živi u Bruklinu sa mužem, dvoje dece i psom.

O knjizi: Kao najmlađe dete u porodici Dora stvarno voli pažnju, ali više od svega voli kad se njeni brat i sestra igraju sa njom. Ali ako njih pitate ona je i dalje beba, tako da Dora mora sama da se snađe, a u tome joj pomažu bujna mašta i neiscrpna energija. Njeni brat i sestra mogu da prevrću očima koliko im je volja, ali Dora ima brojne načine da nadmudri čudovišta koja se kriju svugde po kući i namerili su se na omiljenu lutku njene sestre. Neustrašiva Dora će biti spremna kada zaista bude bila potrebna bratu i sestri, dokazaće svoju hrabrost i konačno dobiti ono što je sve vreme želela – njihovu pažnju.