Promocija knjige “Dioklecijan” Ivana Ivanjija u četvrtak


U četvrtak, 20. avgusta od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u biće održana promocija knjige „Dioklecijan“ Ivana Ivanjija. Na promociji će govoriti Mića Vujičić, novinar i kritičar, Dejan Mihailović, urednik knjige i autor.

Roman „Dioklecijan“ je važno delo poznatog književnika i prevodioca Ivana Ivanjija o životu imperatora koji je u uzletu hrišćanstva obezbedio stabilnost Rima.

Uloga velikog vladara u odgoju budućeg cara Konstantina Velikog, Dikolecijanova do danas nerazjašnjena smrt, kao i mnogo drugih malo poznatih pojedinosti iz njegovog životopisa čekaju nas na stranicama ovog uzbudljivog romana o jednom od najvećih rimskih careva.
Istorijski roman „Dioklecijan“, pored romana „Konstantin“ i „Julijan“, spada u opus magnum Ivana Ivanjija jer verodostojno i uverljivo oživljava vreme i okolnosti u kojima se u Rimskom carstvu širila i ustoličila nova religija Hristovih sledbenika.

Roman na uzbudljiv način rasvetljava mnoge nepoznanice o Dioklecijanovom životu: kako je postao prvi rimski car koji se dobrovoljno povukao s vlasti i potom odbio da se vrati na presto, kako se posvetio gajenju povrća kraj svoje veličanstvene palate na Jadranu, kakva je bila njegova uloga u vaspitavanju budućeg cara Konstantina Velikog, koje su okolnosti dovele do njegove i danas nerazjašnjene smrti…

Splet pouzdanih istorijskih izvora, predanja i piščeve mašte i književnog umeća pružaju čitaocu jedan od najuspešnijih istorijskih romana u srpskoj književnosti.


PROČITAJTE I OVO:  "Na bregu kuća mala" savremena avantura autora legendarnog serijala o Hajduku