Promocija knjige “Agonija Jugoslavije” Andrije Čolaka


Promocija knjige „Agonija Jugoslavije“ Andrije Čolaka biće održana u utorak, 10. oktobra od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

O knjizi koja razjašnjava kako su posle Titove smrti republički lideri dokrajčili Jugoslaviju, pored autora, govoriće novinari Gordana Suša i Mladen Arnautović.

Uzbudljiv dnevnik Andrije Čolaka, koji se čita kao politički triler, dragocena je ostavština svedoka poslednjih dana Jugoslavije pred sam njen raspad krajem osamdesetih godina prošlog veka. Knjiga „Agonija Jugoslavije“, uz obilje fotografija, pruža uverljivu, intrigantnu i nadasve tragikomičnu sliku funkcionisanja države i partije u vreme kolektivnog predsedavanja Jugoslavijom i uzaludnih pokušaja već posvađanih republičkih lidera – Miloševića, Šuvara, Kučana, Krunića, Pančeskog, Račana, Vlasija, Čkrebića, Renovice, Bulatovića, Korošeca i ostalih – da spasu što se spasti nije dalo.

Andrija Čolak (1938) pripada generaciji novinara koja je najveći deo svog radnog veka provela u državi koja se zvala Jugoslavija. Radio je u Mladosti, Večernjem listu, Četvrtom julu, Vjesniku (kao dopisnik iz Beograda), u Predsedništvu CK SKJ, i na kraju kao slobodni novinar. Objavljivao je u većini tada vodećih jugoslovenskih listova. Posle penzionisanja posvetio se publicistici. Živi i radi u Beogradu.


PROČITAJTE I OVO:  Predstava "Kiss" u Bitef teatru