Promocija knjiga “Zakotrljaj me oko sveta” i “Preko Himalaja i Gobija” Snežane Radojičić


Snežana Radojičić, naša najpoznatija avanturistkinja, krenula je na put oko sveta biciklom i do sada napravila 45.000 km i vozila se u skoro 40 zemalja.

Promocija njenih knjiga u izdanju Lagune „Zakotrljaj me oko sveta“ i „Preko Himalaja i Gobija“ održaće se u sredu, 29. juna od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

 

O stvaralačkom radu Snežane Radojičić na promociji će govoriti urednica Janja Stjepanović, dok će autorka prisutnima govoriti o svojim putovanjima uz prikazivanje fotografija sa najzanimljivijih mesta na kojima je bila.

Knjiga „Zakotrljaj me oko sveta“ je zasnovana na istinitom događaju. Ljubavni roman, putopis i avantura Snežane Radojičić koja je maštala kao mlada da putuje oko sveta i verovala da se i ne može živeti drugačije nego sledeći svoj san, i koja se zakotrljala oko sveta. Snežana i Brajan su mesece proveli između Slovačke, Poljske, Ukrajine, Srbije i Turske, upuštajući se u uzbudljive epizode sa lokalnim stanovništvom, što je njihovu neizvesnu avanturu putovanja učinilo još neizvesnijom.

Nakon dvogodišnjih iskustava opisanih u knjizi „Zakotrljaj me oko sveta“, koja „nema prethodnika ni premca ne samo u srpskoj književnosti, nego ni mnogo, mnogo šire“ (Vasa Pavković), Snežana Radojičić piše o svom dolasku do „prebivališta snega“ – Himalaja. Iako to nije ranije planirala, odlučila je da se upusti u izazov vožnje bicikla jednom od najzahtevnijih ruta – kružnom stazom Anapurna. Ovo ne bi bila knjiga o krajnjim izazovima da se junakinja nije našla i na ulazu u najveću azijsku pustinju – Gobi. Proverite zašto Snežana Radojičić, posle iskustava kobnih za mnoge planinare, kao najteže na svom višegodišnjem putu ipak opisuje četrnaest dana vožnje kroz Gobi.


PROČITAJTE I OVO:  Sajam literature za mlade SLIM 2016