Potpisivanje hit-romana “Proslava” i druženje sa autorom


U sredu, 27. novembra sa početkom u 17 časova u beogradskoj knjižari-kafeteriji Bookastore u ulici Cara Lazara broj 12 Damir Karakaš po mišljenju mnogih autor najboljeg hrvatskog romana godine Proslava potpisivaće svoje knjige i družiće se sa čitaocima.

Svojim najnovijim romanom Proslava Damir Karakaš vraća se među sene i magle, tišinu i zvukove, boje i mirise zavičajnog krajolika i njegovih ljudi i vodi nas na napeto putovanje kroz vreme, prirodu i običaje, putovanje na kojem, ipak, kao da sve stoji. Nakon velikog uspeha romana Sjećanje šume, Damir Karakaš i Proslavom dokazuje da je jedan od vodećih savremenih pisaca i budući klasik hrvatske književnosti.

Damir Karakaš rođen je 1967. u selu Plašćica, pored Brinja u Lici. Objavio je knjigu putopisa Bosanci su dobri ljudi, zbirke priča Eskimi, Pukovnik Beethoven i Kino Lika, po kojoj je snimljen istoimeni film, te romane Kombetari, Kako sam ušao u Europu, Sjajno mjesto za nesreću, Blue Moon i Sjećanje šume (nagrade Fric i Kočićevo pero). Piše pozorišne komade koji se izvode u Hrvatskoj i inostranstvu. Prevođen je na desetak jezika. Živi u Zagrebu.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Ženska straža"