O starom i novom Šekspiru


Za prvi petak u novembru, 4. novembar, od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u zakazano je novo okupljanje Laguninog književnog kluba. Tema je knjiga Dženet Vinterson „Procep u vremenu“. Britanska autorka je u okviru internacionalnog projekta Hogart Šekspir ponovo ispričala Šekspirovu „Zimsku bajku“.

procep_u_vremenu-dzenet_vinterson_v-1O starom i novom Šekspiru u interpretaciji Ventersonove govoriće Vladislava Gordić Petković, profesorka engleske i američke književnosti, Velja Pavlović, književni kritičar i Zoran Janković, književni kritičar.

Nova Bohemija, Amerika. Oluja. Jedan crnac pronalazi belu bebu napuštenu usred noći. Uzima je – blistavu poput zvezde – i odlučuje da je odnese kući.

London, Engleska. Posle finansijske krize. Leo Kajzer ume da zaradi novac, ali ne ume da obuzda ljubomoru koju oseća prema najboljem prijatelju i svojoj ženi. Je li njegovo novorođenče uopšte njegovo?

Nova Bohemija. Sedamnaest godina kasnije. Momak i devojka se zaljube, ali gotovo ništa ne znaju o tome ko su i odakle su.

Kroz interpretaciju Šekspirove „Zimske bajke“ iz pera Dženet Vinterson huje odjeci originala, ali u njoj je ispričana savremena priča u kojoj je sâmo Vreme igrač u igri s velikim ulogom. A igra će se završiti ili tragedijom ili oproštajem u ovoj priči koja nam kazuje da će, ma koliko da smo razdvojeni, sve što je izgubljeno biti pronađeno.


PROČITAJTE I OVO:  Kompletiran serijal Gradimira Stojkovića o Hajduku