Nova knjiga Jasminke Petrović i Boba Živkovića


Nova knjiga Kreativnog centra pod nazivom Baštovanov san poznatog autorskog tandema koji čine Jasminkа Petrović i Dobrosav Bob Živković objavljena je u ediciji Od čitanja se raste i namenjena je početnicima u čitanju i prilagođena je potrebama ove ciljne grupe. Veći font i prored olakšavaju malim čitaocima savladavanje ove veštine, dok ih maestralne ilustracije Dobrosava Boba Živkovića uvode u čudesan svet jednog baštovana.

O knjizi: Jedan mrgudni baštovan po čitav dan brine o bašti i ulaže mnogo truda u cveće, koje, uz jednu malu kornjaču, smatra jedinim prijateljima. A to cveće je tako nežno, dok trepne, ono procveta i uvene, pa mu se čini da je taj njegov trud besmislen.

Ovaj baštovan provodi svoje usamljene dane uvek na isti način, sve do jedne noći kada će ga u bašti iznenaditi brojni posetioci. Ta poseta ne bi bila čudna da on nije posebno vodio računa o tome da se po bašti ne vrzma niko ko bi mogao da naudi njegovom cveću. A sve to zbog jednog davnog događaja kada su nestale prve lale koje je zasadio…

Neobični gosti otkriće mu razne tajne koje krije njegov vrt, a od devojčice s delfinima u kosi saznaće da su lale nekada davno nestale iz njegove bašte zbog jednog sasvim neočekivanog razloga. Razloga koji će mu pomoći da shvati da stvari nisu baš uvek onakve kakve izgledaju na prvi pogled i da sav trud i ljubav koje ulaže u cveće nisu uzaludni.


PROČITAJTE I OVO:  Super zadaci, super drugaci!