Najuzbudljivije iskustvo koje možete da kupite


Novac može da vam obezbedi određene stvari, ali iskustvo koje uz njih ide uglavnom je neprocenjivo. Međutim, pisac Džejms Paterson odlučio je da uz svoju novu knjigu ponudi nešto zaista neverovatno.

Čitanje uzbudljivih trilera samo po sebi je veoma – uzbudljivo. To dobro znaju obožavaoci knjiga Džejsma Patersona koji važi za ubedljivo najprodavanijeg pisca XXI veka.

Međutim, osim napetosti koja se preliva sa svake stranice njegove nove knjige “Private Vegas”, Paterson je odlučio da i čitanje romana učini što napetijim. Bar za hiljadu prvih fanova koji se pretplate na knjigu putem njegovog sajta, prenosi Wired.

Naime, Paterson je za ovaj roman osmislio adrenalinsku akciju, pa tako pomenutih hiljadu korisnika koji poruče elektronsko izdanje knjige imaju samo 24 časa da pročitaju istu!

Kada dobije knjige na svom tabletu ili e-čitaču, čitalac ima samo jedan dan na raspolaganju da pročita knjigu. Ukoliko je ne dovrši, knjiga će biti izbrisana sa uređaja. Tako čitalac neće znati šta se desilo na kraju romana i kako je rešena još jedna Patersonova misteriozna zagonetka.

Ne bi li dodao još malo adrenalina u celu priču, Paterson je omogućio praćenje čitalačkih aktivnosti na svom sajtu. To znači da će svako od hiljadu čitalaca moći da prati do koje su strane stigli ostali čitaoci, pa je sasvim izvesno da će se cela čitalačka avantura pretvoriti u pravo malo takmičenje.

Za potrebe promocije knjige pisac je pokrenuo kampanju pod nazivom “Najuzbudljivije iskustvo koje možete da kupite”, a ona će imati poseban značaj za jednog srećnika. Paterson je, naime, osim posebnog iskustva za 1.000 čitalaca, dao i jedinstvenu ponudu koju će neki srećnik kupiti po ceni od 294.038 dolara!

PROČITAJTE I OVO:  Odakle je došla “Crvenkapa”?

Onaj ko se odluči za kupovinu knjige po toj ceni dobiće uz knjigu i nesvakidašnju avanturu – biće odveden na tajnu lokaciju, dobiće i štampano izdanje knjige, ali će ono zaista biti uništeno minijaturnom bombom ukoliko ne bude pročitano do kraja za 24 sata. Nakon toga, ovaj srećnik imaće priliku i da večera sa Patersonom.

Čuveni američki pisac, osim po svojim romanima i neobičnim promotivnim akcijama, poznat je i kao jedan od najčitanijih pisaca današnjice koji je bogatstvo zaradio najvećim delom od prodaje knjige, za razliku od njegovih kolega koji novac izvlače i od filmskih i televizijskih ekranizacija svojih dela. Paterson je takođe poznat i kao veliki humanitarac koji kroz svoju akciju pomaže ugroženim grupama, istovremeno vodeći borbu za opstanak knjiga i knjižara.

Tako je prošle godine poklonio milion dolara za spas malih, nezavisnih knjižara širom SAD, naročito onih koje neguju odeljenja sa dečjom literaturom, a akciju će nastaviti i tokom 2015. godine.

Izvor: B92