Marvelov novi strip: Osvetnice


Dame vode glavnu reč u jednom od novih stripova kompanije Marvel Comics koja time želi da poveća popularnost ovog žanra među ženskom čitalačkom publikom.

Serijal, koji će se zvati “A-Force”, a čiju okosnicu čini grupa Osvetnica, delo je dveju strip-autorki – Margret K. Benet i Vilou Vilson.

Vilson, najpoznatija po avanturama o muslimanskoj superjunakinji “Ms Marvel”, koja se prvi put pojavila 2013, kaže da su žene u stripu retko u fokusu i da uglavnom imaju ulogu devojke glavnog junaka ili lepotice koju treba spasiti.

Novi strip će to promeniti, tvrdi ona.

“A-Force” će izaći u maju, a u njemu će se naći poznate junakinje kao što su She-Hulk, Dažler, Storm i Medusa, ali i neke nove heroine poput kosmičke moćnice Singularity.

Premda su kupci stripova i dalje mahom muškarci, nove generacije ljubitelja ovog žanra sve više imaju sluha za priče ispričane iz drugih perspektiva, navodi Vilson, prenosi AP.

“Ranije ste imali timove u kojima su bili sve sami muškarci i eventualno po neka žena. To se smatralo uobičajenim, ali obrnuto je bilo nezamislivo. Sada je došao trenutak kada možemo da tako nešto dovedemo u pitanje”, zaključila je Vilson.

Izvor: Novi magazin


PROČITAJTE I OVO:  Izašao prvi trejler za film "Venom" s Tomom Hardijem