Knjiga o gej zecu američkog potpredsednika postala bestseler


Homofobija potpredsednika SAD Majka Pensa je toliko poznata da čak i Donald Tramp pravi šale na njegov račun. Pens je bio zagovornik kontroverznog zakona o verskoj slobodi u Indijani koji diskriminiše LGBT populaciju, protivio se pravilu „Ne pitaj, ne govori“ u američkoj vojsci, govorio je da će legalizacija istopolnih brakova dovesti do društvenog kolapsa, podržava „prijatelja i mentora“ Džejmsa Dobsona koji na svom sajtu nudi savete kako da u nekoliko koraka „napustite homoseksualnost“.

Manje je poznato da su Pensova supruga Keren i ćerka Šarlota napisale i ilustrovale dečiju knjigu Marlon Bundov dan u životu potpredsednika o njihovom kućnom ljubimcu zecu Marlonu Bundu.

Prošle nedelje je komičar, glumac, pisac i televizijski voditelj Džon Oliver zajedno sa scenaristkinjom i glumicom Džil Tvis objavio parodiju na ovu knjigu i nazvao je Dan u životu Marlona Bunda. U ovoj knjizi mali predsednikov zeka je gej koji se zaljubljuje u drugog zeku Veslija. Jedan od glasova u audio izdanju ove knjige daje i čuveni RuPol, dok je najčuveniji štreber na svetu Džim Parsons dao glas zeki Bundiju.

Od juče se ova knjiga nalazi na prvom mestu na Amazonovoj listi prodatih primeraka dok je Dan u životu potpredsednika na petom mestu ove liste. Svi prihodi od prodaje Oliverove knjige idu za The Trevor Project (organizacija koja se bavi prevencijom suicida kod LGBTQ omladine) i AIDS United (nevladina organizacija osnovana sa ciljem da iskoreni epidemiju HIV-a u Americi).

Džon Oliver kaže da knjigu doživljava kao štivo koje bi mogao da pročita svom dvogodišnjem sinu jer prikazuje svet u pozitivnom svetlu.

Izvor: GayEcho


PROČITAJTE I OVO:  "Flashback" kao distopijska vizija bliske budućnosti