Izdavačka kuća ProPolis Books nedavno je objavila knjigu Besmrtno srce Pitera Banzla.

O knjizi: Lilin život je u opasnosti! Njen otac je nestao, a ljudi sa srebrnim okom proganjaju je kroz senke. Šta žele od nje? Sa sinom časovničara i mehaničkom lisicom, uranja u sumorni i preteći svet. Uskoro, Lili će shvatiti: oni koje voli  su oni koji će joj slomiti srce.

Smeštena na nebo iznad Londona, tako da kroz nju provejavaju satovi, menahoidi, hibridi i ljudi, ovo je priča koja će decu držati budnom dugo posle vremena kad ,,dobra deca idu u krevet”.

Cepelin profesora Džona se srušio, i izgledalo je da je jedini preživeli Malkin – mehanička lisica – pseudočuvar, porodični ljubimac. Oko vrata nosi pismo profesorovoj ćerki Lili. Pismo krije važnu tajnu o kojoj ne sme da govori nikome, čak ni po cenu sopstvenog života. Malkin ne zna da je bio primećen. Robert, dečak koji ne može da spava, primetio je lisca i uočio da je mehanička životinja. Ispostaviće se da Robert i Malkin moraju da sarađuju kako bi stigli do Lili, jer su gonjeni. Pojavljuje se još jedan zastrašujući dvojac i sva četvorica grabe ka istom cilju, ali iz različitih razloga: jedan par želi da zaštiti i uteši Lili, a drugi da se domogne profesorovog najvećeg izuma.

Rekli su o knjizi: Neverovatna priča… prelepo opisan svet do najsitnijih detalja. Divna radnja, uzbudljiv zaplet i izuzetno zanimljivi likovi. Kiran Milvud Hargrejv, autorka „Devojčice od mastila i zvezda”

Divna junakinja loših manira, neodoljivi mehanoidi i ’bomba’ od zapleta. Abi Elfinstoun, autorka „Hvatača snova”

Odlična avantura s neobičnim likovima. Prava Viktorijana napetog zapleta s mnoštvom neočekivanih događaja, a opet tako nežna i produhovljena. Rob Lojd Džouns, autor „Divljeg dečaka”

Čarobno uzbudljiva priča. Pripremite se za avanturu svog života. Zadivljujuće dobar debi. Džo Klark, „Book Lover Jo”

PRELEPO… mešavina Filipa Pulmana, Džoane Ajken i Katarine Randel. Ovo se ne propušta! Amanda Krejg

O piscu: Piter Banzl (1975, London) je pisac i filmski producent. Radio je kao animator za reklame i dve nagrađene dečje emisije.  Odrastao je u viktorijanskoj kući sa tri mačke, dva psa, jednom sestrom, ocem antikvarom i majkom umetnicom. Kao mali odlazio je na filmske setove, jer je njegova majka bila kostimografkinja. Voli da piše o temama pronalaženja mesta u svetu i da ispituje šta je ono što svakog od nas čini jedinstvenim. Voli priče o porodici i ljudskosti, filmske scene, magične avanture i velike čudne ideje. Živi sa partnerom Majklom, jednom lisicom i kućom punom paukova.

Comments

comments

Related Posts