Isidora Bjelica: Odbijam da ne ometam starlete


U “Delfi” kafeu u beogradskom SKC-u održana je promocija knjige “Spas 2” Isidore Bjelice. “O bolesti ne treba ćutati, to nije nikakva sramota”, rekla je spisateljica i sa publikom podelila savete kako se izboriti sa opakom bolešću.

Kafe je bio premali da bi primio sve one koji su došli na prvu beogradsku promociju ove knjige Isidore Bjelice, u kojoj je opisala svoju ličnu borbu sa rakom. U knjizi se nalaze i vodič za alternativne metode lečenja, saveti i primeri iz ličnog iskustva kako podneti bolne i dugotrajne terapije koje nudi klasična medicina.

“Pre svega, hoću da kažem da nije sramota biti bolestan i da o tome ne treba ćutati. Mnogi su me napadali što pišem o bolesti, ali ako može da se piše o raznim starletama, ne vidim zašto ne bi moglo o kanceru. Odbijam da ne ometam starlete”, kazala je Isidora.

Bjelica kaže da ništa nije prećutala u knjizi jer je želela da pomogne drugima da izbegnu njene greške, i naglasila da je ključ njene borbe za život u ljubavi, ali i da se trudi da živi što zdravije. “Naravno, važna je zdrava ishrana, izbegavanje raznih vidova zračenja savremene tehnologije, ali i pozitivne misli”, kaže Isidora.

Ona savetuje da vežbanje pozitivnih misli započnemo tako što ćemo pre svega prestati da kritikujemo i osuđujemo druge. “Razmislite koliko puta dnevno izgovorite razne ružne reči – kažete za nekog da je ku*va, đubre… Dan nam ne prođe bez toga”, rekla je Bjelica i nasmejala masu ljudi koji su uživali u promociji knjige.

Sličan savet imala je i glumica Tanja Bošković, koja je zajedno sa Kalinom Kovačević čitala odlomke knjige “Spas 2” na promociji.

PROČITAJTE I OVO:  Nova knjiga Fredrika Bakmana

“Ne možemo da svakodnevno proždiremo tugu i da budemo zdravi. Moj savet je, pre svega, da pokušamo da steknemo duhovnu širinu”, rekla je za MONDO glumica.

Ona kaže da iz učtivosti prema sebi jednom godišnje ide na preventivne preglede, ali da svoje “zdravlje čuva tako što dosta ide pešice, uživa u zagrljajima dragih ljudi, izbegava društvene mreže i uživo komunicira sa ljudima. Pola zdravlja je u veri”, rekla je Boškovićeva, koja je naglasila da “svaku reč Isidorine knjige potpisuje životom”.