Harli Kvin je sada i zvanično postala superheroj


Nakon decenija učenja kako da postane bolja osoba, iskupljenje Harli Kvin je najzad okončano sa uspehom i ona je spremna da postane superheroj.

Nakon gotovo dve decenije koje je bila nasilnički raspoložen negativac Harli Kvin je najzad prošla finalni tekst i, i zvanično postala novi superheroj iz DC univezuma.

Njeno putovanje je bilo dugačko i naporno. Morala je da se skukobljava sa Betmenom, Džokerom i sa mnogim drugim likovima.

Ipak, najzad je prošla test tako što je odolela iskušenju žene koju voli, Otrovne Bršljan (Poison Ivy).

Malo je poznato da se Harli Kvin prvi put pojavila, ne u stripu, već u animiranoj seriji iz devedesetih godina minulog veka. Scenaristi i kreatori serije Pol Dini i Brus Tim su želeli da Džoker ima neke zanimljive nastupe sa pomoćnikom, te je tako ona i nastala. Naime, u epizodi u kojoj je debitovala, nekoliko policajaca je trebalo da otme neko ko je iskakao iz torte, i autori su mislili da bi bilo previše čudno da to Džoker sam uradi (iako je na kraju ipak to on uradio), i zbog toga su izmislili Harli Kvin.

Njeno poreklo je objašnjeno u epizodi Luda ljubav u kojoj vidima da je ona bila Džokerova doktorka u ludnici Arkam. Tamo je potpala pod njegov ludački uticaj i postala ono što je postala.

Svoj stripski debi je imala u stripskom serijalu No Man’s Land, dok je filmsku premijeru doživela u filmu Suicide Squad.

U jednom trenutku ona shvata da je Džoker samo iskorišćava i da je, zapravo, nikada i nije voleo. Zbog toga ona odustaje od zločinačke karijere i prestaje da radi loše stvari i, što je možda i najvažnije, ulazi u vezu sa Otrovnim Bršljanom.

Međutim, dok je Harli napustila svoju zločinačku prošlost Bršljan nije.

Bršljan joj predlaže da ukradu dijamant iz muzeja. On bi im omogućio da zauvek napuste Gotam. Ali Harli odbija. Posle svega kroz šta je prošla, ona odbija da se vrati kriminalu, čak i rizikujući vezu sa osobom koju voli.

Odupreti se iskušenju, čak i rizikujući vezu sa osobom koju voliš, je velika stvar u svetu stripa. Ovo može značiti da je Harli Kvin nepovratno napustila staze kriminala.

A ako je jedan od najvećih negativaca iz sveta stripa uspeo da se promeni na bolje, onda može svako.

Zar ne?