“Dopler” Erlenda Lua premijerno u SNP-u


U Drami SNP-a su u toku probe na komadu Dopler koji režira Aleksandar Popovski, prema istoimenom proznom delu norveškog pisca Erlenda Lua.

Dramatizaciju je uradila Nikolina Stjepanović, scenograf i kostimograf je Magdalena Vlajić, a koreograf je Ista Stepanov.

Predstava se radi u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada.

U podeli su: Strahinja Bojović (Dopler), Radoje Čupić (Bongo), Jovana Stipić (Žena), Isidora Vlček (Nora), Nikola Pudar (dete) Nenad Pećinar (Dizeldorf), Aleksandar Gajin (Menadžer/Roditelj), Milorad Kapor (Rodžer), Jovana Balašević (Razredna), Igor Pavlović (Desničar).

Premijerno izvođenje je u četvrtak, 25. oktobra 2018, na sceni Pera Dobrinović, a nakon toga slede reprizna izvođenja: 26. i 27. oktobra, zatim 13. novembra i 5, 6. i 26. decembra.

„Laž je divno sredstvo koje mnogi suviše retko koriste. Neverovatno i efikasno. Kažeš jedno, a misliš nešto sasvim drugo. Fantastično“, kaže protagonista Andreas Dopler, pasionirani biciklista, muškarac u najboljim godinama, koji napušta dom, porodicu, društvo i odlazi…

Delo ovog, sada već kultnog, norveškog pisca je kritika savremenog potrošačkog društva, prepuno osobenog humora i ironije, likova, antijunaka, koji promišljaju svoj položaj u odnosu na porodicu i na zahteve modernog doba.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Dnevnik čuda Dude Alapače" Daniele Bakić