Dodeljene nagrade na Konkursu “Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga”


Aleksandra Madžar iz Banjaluke, Jovana Kuzmanović iz Beograda, Mladen Marić iz Beograda, kao i Predrag Popović iz Kragujevca, Jelica Jovanović iz Beograda, Ivana Stojanović iz Beograda i Milena Zlatanović iz Niša dobitnici su nagrada konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je raspisala Izdavačka kuća Arhipelag povodom 10 godina svog rada.

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 400 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 30 fotografija 13 autora iz Srbije i regiona.

Odluka o najlepšim fotografijama s knjigom Arhipelaga nije bila jednostavna, kako zbog velikog broja kvalitetnih fotografija, tako i zbog njihove prilične ujednačenosti. Otuda je žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Aleksandra Madžar dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Jovana Kuzmanović i Mladen Marić dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Predrag Popović, Jelica Jovanović, Ivana Stojanović i Milena Zlatanović dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.


PROČITAJTE I OVO:  Biljana Dojčinović i Vasa Pavković o "Zeki" 2. novembra