“Devojka koja je pisala svilom” Keli Estiz u prodaji od 14. juna


Romanom „Devojka koja je pisala svilom“ Keli Estiz je ostvarila svoj dugogodišnji san da postane pisac. Zaljubljena u Sijetl i predele oko njega, u ovu knjigu je utkala veliki deo svoje ljubavi prema tom kraju, ali isto tako i jedan surovi istorijski period svoje domovine, preplićući priče dveju žena iz dva različita veka i dve različite kulture.

Na ostrvu Orkas, Inara Erikson istražuje imanje svoje nedavno preminule tetke. Na skrivenom mestu nalazi pažljivo izvezeno parče tkanine. Dok Inara razotkriva sloj po sloj tajne koje ono krije, život počinje da joj se prepliće sa životom Mej Ljen, mlade Kineskinje koja je misteriozno oterana iz svoje kuće pre više od jednog veka. Kroz priče koje Mej Ljen pripoveda svilom, Inara otkriva tragičnu istinu koja će njenu porodicu uzdrmati do srži – i naterati je da se odluči na nezamisliv korak.

Nadahnut istinitim događajima, izvanredni i romantični prvenac Keli Estiz rečita je priča o dve žene rešene da urade ono što je pravično, i o moći naših vlastitih pripovesti.

Roman „Devojka koja je pisala svilom“ možete pronaći od petka 14. juna u svim većim knjižarama.


ČITAJTE  Priča o generacijskom jazu u Japanu