„Borini“ gimnazijalci pobedili postoljem za knjige


Učenička kompanija „ErgoBook” iz Gimnazije „Bora Stanković” u Nišu po oceni stručnog žirija osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije održanom u Nišu.

Borini gimnazijalci pobedili su ergonomskim postoljem za knjige koje omogućava optimalan položaj tela pri čitanju kao i bolje organizovan radni prostor.

Drugo mesto pripalo je kompaniji „Idi mi dođi mi” koju čine učenici Tehničke škole u Vlasotincu koji se bave organizacijom ekskurzija na kojima đaci borave u kućama učenika domaćina.

Učenička kompanija „Organic” iz Ekonomske škole u Nišu osvojila je treće mesto sa specifičnim proizvodima organskog porekla u originalnim pakovanjima.

Pored ovih kompanija, na nacionalno finale plasirale su se i „Riznica mašte” Pravno-poslovne škole u Nišu sa ručno rađenim knjigama namenjenim razvoju fine motorike kod dece, kao i „Whale” koju čine učenici Tehničke škole „Rade Metalac” u Leskovcu koji su osmislili zvučni proizvod za pronalaženje zaturenih predmeta.

Zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna takmičenja (jugozapadna Srbija, Vojvodina i Beograd), ovi učenici će se u Beogradu u maju boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Švajcarskoj.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, „Societe Generale“ banke, Grada Niša i Roda centra.

Izvor: Jugmedia Info


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Istorija američke književnosti"