Akcija “Sačuvajmo Zabavnik”


Akcija “Sačuvajmo Zabavnik” koju su pokrenuli „Moj Kiosk“ i POLITIKIN ZABAVNIK u narednih mesec dana prirediće čitaocima posebna izdanja “Politikinog Zabavnika“ koja će svakog petka, osim novih zanimljivih priča, otkrića i avantura, čitaocima priuštiti uz broj i poklon iznenađenja.

Cilj ove akcije jeste povratak tradiciji i vrednostima kojima smo se svi kao deca nekada veoma radovali!

Rado se sećamo divnih vremena kada smo jedva čekali petak da se pojavi novi broj Politikinog zabavnika u kome smo uvek nešto zanimljivo otkrivali i družili se sa omiljenim junacima. Iako su deci danas sve informacije mnogo dostupnije i čitanje zamenjuju elektronski uređaji, deca se ipak raduju istim stvarima. I velika i mala deca vole te male rituale i trenutke opuštanja a upravo Politikin zabavnik je bio i biće sastavni deo porodičnih okupljanja kao što je bio deo našeg odrastanja. Zašto to ne bismo približili i svojoj deci?

Prvi broj „Politikinog Zabavnika“ je izašao pre 76 godina i upravo su kiosci bili prva mesta gde su mogli da se kupe. Mame, tate, bake i deke itekako se znali da obraduju svoje najmlađe. Danas, čini se, polako se zaboravlja ova lepa navika i zato pozivamo roditelje da povedu svoje mališane do najbližeg kioska „Moj kiosk“ i obraduju ne samo njih već i sebe.

Neka se podsete svog prvog Zabavnika, naslovne strane, slika koje su u počeku samo gledali dok još nisu znali da čitaju. Čitanje je potrebno učiniti neodoljivim i ovo je jedan od načina kako inspirisati nove generacije.

Mnogi stručnjaci ističu da kombinacija zabavnih crteža i kraćih tekstova može biti dobar put ka razvijanju ljubavi prema knjizi i zato je „Politikin Zabavnik“ pravi izbor za mlađu čitalačku publiku.

PROČITAJTE I OVO:  Zbog nove knjige o Titu Nemci "poludeli" za "kul vođom partizana"