Završna svečanost Pesničke štafete


Završna svečanost 49. “Pesničke štafete”, tradicionalne manifestacije zrenjaninske biblioteke, održaće se u utorak, 26. septembra od 11 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.
I ove godine u manifestaciji učestvovalo je 60 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata, opštine Kikinda i Titel. Zahvaljujući odličnoj saradnji zrenjaninske biblioteke sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, susreti dece i gostujućeg književnika bili su realizovani u svih 60 škola učesnica u periodu od 12. do 25. septembra.
Književnica Jasminka Petrović i bibliotekari Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” putovali su, družili se i razgovarali sa decom u školama. Jasminka Petrović imala je prilike i da čuje pesme koje su učenici napisali povodom ovogodišnje manifestacije i da uživa u brojnim programima dobrodošlice koje su joj pripremili.
Više od  2.000 pesama napisano je povodom ovogodišnje manifestacije, a u uži izbor ušlo je 200 pesama. Na završnoj svečanosti biće nagrađeno najzanimljivijih 12 radova. Dodeljuje se 6 nagrada za učenike nižih (od I do IV) , šest nagrada za učenike viših razreda osnovnih škola (od V do VIII).