Uzbudljiv horor “Uništenje” objavljen i na srpskom jeziku


Izdavačka kuća Evro Book objavila je roman Uništenje Endrua Pajpera, kanadskog autora koji će se ovim delom po prvi put predstaviti čitaocima u Srbiji. U pitanju je veoma uzbudljiv horor sa elementima misterije i trilera koji je autoru doneo brojne pohvale i poređenja sa čuvenim Stivenom Kingom.

O romanu: Doktorka Lili Dominik je psihijatrijski veštak u Kirbiju, vodećem njujorškom Centru za sudsku psihijatriju, gde procenjuje mentalno stanje nekih od najopasnijih prestupnika pogođenih psihozom. Njen najnoviji pacijent neobično je sugestivan – čovek bez imena, optužen za čudovišan naoko ničim motivisan napad, čije su tvrdnje, iako krajnje neuverljive, uzdrmale doktorku Dominik.

„Pacijent sa brojem“ tvrdi da ima više od dvesta godina, kao i da je lično nadahnuo Meri Šeli, Roberta Luisa Stivensona i Brama Stokera, autore tri čuvena romana iz XIX veka, koji su postavili temelje čudovišnog u mašti savremenog čoveka…

Da bi otkrila istinu o svom pacijentu, smrti svoje majke i samoj sebi, doktorka Dominik otisnuće se na putovanje koje će dovesti u pitanje njenu karijeru, duševno zdravlje, a na kraju i sam život. Otkrića do kojih će na tom putovanju doći, okidač su za rat nerava između doktorke Dominik i „pacijenta s brojem“.

O autoru: Endru Pajper je rođen 1968. u Stratfordu u Ontariju. Diplomirao je i magistrirao englesku književnost na Univerzitetu Makgil, a završio je i pravo na Univerzitetu u Torontu. Iako je 1996. položio pravosudni ispit, nikad se nije bavio advokaturom.

Pajper piše romane i kratke priče. Njegov prvi roman, Lost Girls, bio je bestseler Njujork tajmsa i dobio Nagradu Artur Elis za najbolji debitantski roman 2000. godine. Knjige Endrua Pajpera prevedene su na više od petnaest jezika. Godine 2016. dobio je Nagradu Grant Alen za doprinos kanadskom kriminalističkom romanu. Pajper predaje kreativno pisanje na Univerzitetu u Torontu.

PROČITAJTE I OVO:  Nil Gejmen otkrio da li je moguć nastavak Koraline