U pripremi TV adaptacija romana “Pustoš”


Kako je ekskluzivno objavio poznati američki veb-sajt Deadline Holywood koji se bavi vestima iz oblasti filma i televizije, britanska producentska kuća Sid Gentle Films planira da, nakon svetski uspešne TV-serije Killing Eve, ponovi uspeh sa još jednom adaptacijom krimi-romana. U pitanju je Pustoš, prvi roman iz serijala Berger & Blum švedskog autora Arnea Dala. Sid Gentle Films su prava na ekranizaciju ovog romana kupili odmah po njegovom objavljivanju u Velikoj Britaniji, 2016. godine (tamo je izašao pod nazivom Watching You). Kako je sada i zvanično potvrđeno, Pustoš će za televiziju adaptirati Vivijen Harvi, koja je do sada bila angažovana u pisanju scenarija za serije Harlots (Hulu) i The Indian Detective (Netflix), čime Sid Gentle Films nastavlja tradiciju angažovanja ženskih scenarista – nakon Fibi Voler-Bridž koja je radila na prvoj sezoni Killing Eve i Emerald Fenel, na drugoj.

Pustoš pripoveda priču o detektivu Samu Bergeru i njegovim pokušajima da, nakon nestanka petnaestogodišnje devojke, pronađe serijskog ubicu. Ovaj detektiv koji ima haotičan privatni život i koga muče demoni prošlosti, glavni je junak i sledeća tri romana u serijalu, a u aprilu ove godine u Švedskoj se očekuje izlazak petog po redu, pod nazivom Friheten (Sloboda).

Inače, ovo neće biti prva TV adaptacija nekog od romana Arnea Dala – njegov kriminalistički serijal Intercrime je bio ekranizovan u Švedskoj pod nazivom Arne Dahl (kod nas se ova serija emitovala na RTV Vojvodina), i to od strane iste producentske kuće (Filmlance) koja je bila odgovorna za jednu od najboljih skandinavskih serija svih vremena, Most.


PROČITAJTE I OVO:  Tajna biblioteka u ratom razorenom Damasku