Sajam knjiga posetilo 188.409 ljudi


Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je pod sloganom “Knjige u ruke” održan od 23. do 30. oktobra, posetilo je 188.409 ljubitelja knjige, saopštili su danas organizatori.

Učešće je uzelo 480 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači), od kojih 412 domaćih i 68 inostranih. Na više od 30.000 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavila su se 1.002 učesnika – izlagača, suizlagača i zastupljenih firmi.

Odigralo se 573 programa u organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača, a zajedno sa dešavanjima na drugim prostorima povodom Sajma knjiga ukupno je izvedeno 610 programa.

Posetioci su mogli da pogledaju 11 izložbi, a na drugom Festivalu stvaralaštva mladih, u okviru Sajma, predstavljeno je devet programa. Na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvovali su pored izlagača iz Srbije i izlagači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Izraela, Mađarske, Japana, Kine, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Češke Republike.

Na sajmu su proglašeni izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, najbolji izdavač iz dijaspore, posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke, specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, najlepša knjiga i specijalno priznanje za mladog dizajnera knjige.

Sajam je pratilo 1.207 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih, štampanih i onlajn medija iz zemlje i inostranstva – iz Bugarske, Irana, Japana, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Kine, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Dejvid Homel u Beogradu