French-Moroccan writer Leila Slimani poses in Paris on September 13, 2016. / AFP / JOEL SAGET (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Getty Images)

Roman nagrađen Gonkurom uskoro na srpskom jeziku


Izdavačka kuća Booka obezbedila je prava za najtraženiju knjigu ovog trenutka, francuski bestsler „Chanson Douce“ autorke Leile Slimani, ovogodišnje dobitnice nagrade Gonkur (Goncourt), najvećeg literarnog priznanja koje se dodeljuje u Francuskoj.

Roman koji je za samo dva meseca prodat u tiražu od čak 70.000 primeraka, nakon osvajanja Gonkura postaje pravi izdavački fenomen i očekuje se da će tiraž vrlo brzo stići do čak pola miliona.

Interesovanje svetskih izdavača je ogromno i uskoro će biti preveden na više od 20 jezika.

Tematika romana je vrlo kontroverzna, u centru pažnje je ubistvo dva deteta od strane njihove dadilje. Delo je inspirisano istinitim događajem koji se pre četiri godine dogodio u Njujorku.

Leila Slimani je spisateljica marokanskih korena, ovo je njen drugi roman, a tek je sedma spisateljica koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u njenoj 112godišnjoj istoriji.

Srpsko izdanje ovog romana izaći će u aprilu 2017. a prevodilac je Vladimir D. Janković, našoj publici poznat po izvrsnim prevodima dela Mišela Uelbeka i Frederika Begbedea.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Bunker patka"