Rodna (ne)odredivost kroz prizmu Virdžnije Vulf


U četvrtak, 29. novembra sa početkom u 19 časova u Kulturnom centru Beograd (Knez Mihailova 6) u organizaciji udruženjea Oksimoron i Kulturnog centra Beograda biće održana tribina Rodna (ne)odredivost kroz prizmu Virdžnije Vulf.

Na tribini će učestvovati Biljana Dojčinović, Jelena Nidžović i Milica Stojaković.

Tribina se održava u okviru ciklusa Lakmus vremena. Tribinski ciklus Lakmus vremena sagledava naše vreme kroz prizmu važnih knjiga i ideja iz bliže i dalјe prošlosti, onih knjiga koje su ostavile snažan trag i u našoj intelektualnoj sredini, ne samo na globalnom planu.

Koliko u njima prepoznajemo naše doba? Kako ih danas čitamo i doživlјavamo? Da li nas i šta nas u njima dotiče, šta je u njima uobličeno a šta rasvetlјavaju? Kakve uvide i vidike otvaraju?

U razgovorima učestvuju književnici i teoretičari književnosti, filozofi, sociolozi, psiholozi, antropolozi…

O tribini: Orlando Virdžinije Vulf biva i muško i žensko. Za Virdžiniju, um velikog pisca je androgin, muško-ženski. Kako danas shvatamo i doživljavamo ono muško i ono žensko? Kao izdvojene? Suprotstavljene? Povezane? Nerazlučive? Pretopljene? Kao promenljive ili jednom za svagda date? Kako se snalazimo u rodnom, međurodnom, nadrodnom?


PROČITAJTE I OVO:  "E baš vam hvala" Marka Vidojkovića beleži uspeh u regionu