Foto: Promo

Razgovor sa Jasminom Ahmetagić na temu „Mi i Кami“


U četvrtak, 1. februara 2024. godine, sa početkom u 19 časova u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije biće organizovan razgovor sa prof. dr Jasminom Ahmetagić na temu „Mi i Кami“. Sa gošćom razgovara: Milena Đorđijević.

Razgovor sa profesorkom Jasminom Ahmetagić na temu „Mi i Кami“, inspirisan njenom studijom Кnjiga o Кamiju. Poetika mere (Dereta), raskriliće nekoliko važnih pitanja koja se odnose prevashodno na to kako u književnim remek-delima otrivamo njihovovnu vezivnu nit koja se plete i oko našeg vlastitog lica i uslova našeg postojanja. Shodno navedenom, u razgovoru će biti reči o tome kako živeti u svetu u kome nema apsolutnih istina, ali ima apsolutnih zločina; o mogućnosti postojanja pojedinica u svetu koji je neškodiljiv za sebe i druge; o postmodernoj psihologiji i odsustvu karaktera; o mestu Кamijevih junaka u savremenoj književnosti; o vrednovanju književnosti kao samorazotkrivanju; o (književnoj) ceni koja se plaća izlaskom iz normiranih krugova kulture.

PROČITAJTE I OVO:  Šta činiti kada nas inspiracija napusti?
PROČITAJTE I OVO:  Šetnja nesvakidašnjom ALEJOM KNJIGA

Jasmina Ahmetagić, naučni savetnik, rođena je 1970. u Beogradu. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ulaz je slobodan!