U četvrtak, 31. maja 2018. sa početkom u 19 časova u DOmu kulture “Studentski grad” biće održan razgovor o knjizi „Priče misterije i magije“ Ota Oltvanjija.

Na tribini će učestvovati Goran Skrobonja i autor

„Priče iz domena misterije su zagonetne ali objašnjive, iz domena magije natprirodne ali logične.“ Oto Oltvanji

Stvarnost je krhka poput porcelanske figurice, kaže junakinja jedne od njegovih nesvakidašnjih priča. Zahvaljujući nesputanoj maštovitosti, autor uvodi čitaoce u mistično-magijsku verziju stvarnosti u kojoj će se oni osećati kudikamo udobnije nego u realnom svetu.

„Za mene su večita misterija automobili kraj bankine sa uključena sva četiri, ljudi koji ne slušaju sagovornike, verovanje na prvu u sve što piše na internetu. Čista magija za mene je nesebičnost. Na to uvek padam.“ Oto Oltvanji

Oto Oltvanji (1971, Novi Sad) odrastao je u Subotici, živi u Beogradu. Sa 16 godina otkupljen mu je kriminalistički roman i objavljen pod pseudonimom. Od ranih devedesetih objavio je četrdesetak priča u časopisima Znak sagite, Gradina, Koraci, Severni bunker i Politikin zabavnik i antologijama Tamni vilajet, Beli šum, Gradske priče, Nova srpska pripovetka i Četvrtasto mesto. S engleskog je preveo, pored ostalih, knjige Džonatana Letema Sva siročad Bruklina, Ne voliš me još i Tvrđava samoće, kao i stripove Rip Kirbi i Vulverin. Pisao je tekstove o popularnoj kulturi za Vreme, Ukus nestašnih i Košavu. Dobitnik je nagrade Lazar Komarčić za priču i prevod. Romani: Crne cipele, Kičma noći i Iver.


ČITAJTE  Uelbek nije došao u Beograd, publika razočarana

Leave a Reply

Your email address will not be published.