Prvi domaći ONLINE kurs TERAPIJSKOG PISANJA


Uskoro će početi sa radom prvi domaći ONLINE kurs TERAPIJSKOG PISANJA, čiji će mentor biti pisac i scenarista ŽELJKO OBRENOVIĆ. U vezi sa terapijskim pisanjem nije važno da li imate prethodno iskustvo sa pisanjem, kao ni to da li ste talentovani. Kod terapijskog pisanja nema pogrešnog odgovora ili boljeg ili lošijeg teksta. Terapijsko pisanje je zapravo alat koji vam pomaže da:

– smanjite stres

– smanjite ankioznost

– ublažite simptome depresije

– oslobodite se suvišnog razmišljanja

– radite nešto kreativno

Radi se po programu koji su ustanovili eminentni svetski biblioterapeuti Gillie Bolton, Kate Thompson i Victoria Field, a koje je opet zasnovano na iskustvima desetine drugih psihologa, psihoterapeuta i biblioterapeuta. Svaka radionica sastoji se iz niza vežbi za terapijsko pisanje koje sve imaju okvir i kroz koje vas mentor vodi, tako da vrlo lako prevazilazite strah od praznog papira-ekrana. Takođe, već nakon uvednih vežbi videćete da terapijsko pisanje funkcioniše, da se osećate bolje, da ste se zabavili, da ste nešto naučili i da ste otkrili nešto o sebi što je dotad bilo zaključano u vašoj podsvesti.

Kurs traje četiri meseca, jednom nedeljno, u jednočasovnim terminima, preko Zooma.

Za dodatne informacije pišite na mejl: zeljkoobrenovicmail@gmail.com

Željko Obrenović je rođen 1982. godine u Valjevu. Diplomirao je na katedri za srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je romane Srpski psiho (Laguna, 2007), Talog (Buking, 2012), Kameno jezero (Kontrast, 2016), Koloseum (Kontrast, 2020), kao i strip Karton siti (Modesti stripovi, 2016). Napisao je veliki broj filmskih i književnih prikaza (Gradina, Plejboj, Presing, Frenci Spark, UPPS, Freš MakKen, Siti Magazin); dobitnik je nagrade Akademije umetnosti na konkursu U potrazi za novom pričom, a Talog se našao u najužem izboru za nagradu Proza na putu. Roman Srpski psiho, priča Ko je ubio ljubav i strip Najbolji čovekov prijatelj je pas prevedeni su na poljski jezik, a strip Karton siti na engleski jezik. Priče su mu publikovane u Trećem trgu, Emitoru, Trešu, Ubiku, Zborniku radionice za pisanje poezije i proze, Art-Animi, Heli Čeriju, antologijama Harp i druge priče o teorijama zavere, Anomalija 2 i Čista slika Srbije, a stripovi u antologijama Balkan Tvajlajt i Linije fronta 2.