Promocija knjige „Podvizi i stradanja Grofa od Takova“ Dejana Mihailovića biće održana u četvrtak 30. avgusta od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u, Kralja Milana 48.

O romansiranoj biografiji kralja Milana Obrenovića na promociji će govoriti: Ljubica Arsić, književnica, Vladeta Janković, profesor univerziteta i autor Dejan Mihailović. Moderator na promociji biće Ivana Misirlić.

Dejan Mihailović svom romanu „Podvizi i stradanja Grofa od Takova“ prikazuje romansirani portret jednog znamenitog i kontroverznog vladara, razvejava predrasude o njegovoj ličnosti i epohi nudeći čitaocu splet zabavnih, necenzurisanih, često i dramatičnih epizoda iz jednog burnog života, od dolaska na presto posle ubistva kneza Mihaila 1868. do smrti u Beču 1901. godine.

Na promociji će biti reči o intrigantnoj istorijskoj osnovi koja je poslužila za građu ovog izuzetnog romana, govorićemo o duhovitim anegdotama iz života Milana Obrenovića, kao i uopšteno o svim manje poznatim detaljima o dinastiji koju se srpski narod požurio da zaboravi ili pak upamti na pogrešan način…

Comments

comments

Related Posts