Promocija knjige „Vetar sa Pirineja“


Promocija knjige „Vetar sa Pirineja“ Milene Sekulić Odalović biće održana u utorak 27. juna u 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

O knjizi će, pored autorke, govoriti književnica Ljiljana Šarac i Dubravka Dragović Šehović, urednica izdanja. Odlomke će čitati glumica Maja Kolundžija Zoroe, a muzička pratnja na gitari biće Kristina Kostić, učenica Srednje muzičke škole „Davorin Jenko“.

Godina je 1492. Dok zloglasna španska inkvizicija progoni Jevreje i Mavre, jedan grad u pokrajini Aragon živi mirnim i spokojnim životom, daleko od prizora užasa i stradanja. Oho de Montanja se ponosi svojom tradicijom i samostalnošću, a građani obožavaju svog gospodara, markiza don Rikarda, velikog i slavnog vojskovođu.

Seviljski pekar Serhio i njegova riđokosa ćerkica doseljavaju se u Oho de Montanju nadajući se da će konačno naći mir, ali život za njih ima druge planove. Tajna koju otac i ćerka donose sa sobom preti da uništi kako njih dvoje, tako i temelje utvrđenog grada koji ih je primio pod svoje okrilje. Legenda o montanjskoj veštici preteći se nadvija nad svima donoseći nemir i strah.