Promocija knjige “Ugrizi život” Radmile Lazić


Promocija knjige beskompromisne proze „Ugrizi život“ Radmile Lazić, jedne od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja, biće organizovana u utorak, 19. septembra od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

Zapitanost nad naoko običnim događajima koji okružuju svakog čoveka pretvara teme, prizore i situacije u prozi Radmile Lazić u jedinstvene senzacije, u iznenađujuće slike kojima autorsko tumačenje dodaje sjaj i čar prvog doživljaja.

Pored Radmile o knjizi će govoriti Ljiljana Šop, književna kritičarka, i Bojana Stojanović Pantović, književna kritičarka i profesorka na Univerzitetu u Novom Sadu.

Zašto se starost približava kad neko počne da pere upotrebljene najlonske kese, kako klasici mogu biti neučtivi dok zapitkuju i jedu kiflu, po čemu hladna gradska kupatila podsećaju na kupatila u Aušvicu, mogu li se pratiti slučajnosti u životu i u njima prepoznavati naročite znake, kako se rešava matematika dopisivanja ili prepoznaje svoja sopstvena klupa u životu – samo su neke od mnogobrojnih proznih senzacija u ovim medaljonima Radmile Lazić.


PROČITAJTE I OVO:  Evro Book proglasio pobednika konkursa „Tvoja reč”