Promocija knjige „Bio sam Titov špijun“ Dragiše Ivelje


Promocija knjige „Bio sam Titov špijun“ Dragiše Ivelje biće održana u četvrtak, 12. oktobra od 19 sati u auto-salonu „Škoda“ u Bulevaru Milutina Milankovića 9 na Novom Beogradu.

Delo će predstaviti autor, koji će uz video-performans govoriti o detaljima svog džejmsbondovskog života i događajima pre raspada Jugoslavije.

Nakon dugogodišnje karijere i mnogih putovanja širom sveta, Dragiša Ivelja je odlučio da sublimira jedan deo svojih saznanja u književni prvenac pod naslovom „Bio sam Titov špijun“. To je avanturistička priča, neponovljiva ispovest operativca Ivelje o nepoznatoj strani života u staroj Jugoslaviji, napisana po istinitim događajima.

Knjiga intrigantnog imena je već u rukopisu zagolicala maštu ljubitelja beletristike, a posebno kada se kao recezent knjige pojavio Dejan Lučić.

Dragiša Ivelja je izgradio karijeru zahvaljujući spektakularnim akcijama širom Evrope.

Relja (kodno ime autora) najveći deo svoje karijere proveo je u Trstu – jugoslovenskoj prestonici šopinga i centru ustaške emigracije – radeći kao telohranitelj i desna ruka glavnog gradskog trgovca i vlasnika najveće robne kuće za Jugoslovene. Relja je imao uvid u sve njegove poslove, i legalne i ilegalne, i o tome obaveštavao službu državne bezbednosti.


PROČITAJTE I OVO:  "Spoj Marija Vargasa Ljose, Zvezdanih staza, Dejvida Fostera Valasa i Kanjea Vesta"