Preminula Šulcova inspiracija za simpatiju Čarlija Brauna


Dona Mej Vold koja je bila inspiracija za lik riđokose devojčice u stripu, u koju je zaljubljen Čarli Braun, a on nikad nije skupio hrabrosti da joj izjavi ljubav, umrla je, preneli su mediji u SAD.donavold

Dona Mej Vold koja je imala 87 godina, umrla je početkom avgusta u Mineaopolisu od posledica srčanog udara i dijabetesa, preneo je list Star tribjun.

Riđokosa devojčica je lik u koji je ludo zaljubljen Čarli Braun koji je “bolesno stidljiv” i sumnja sebe.

Ta devojčica se pojavljuje i u nekoliko crtanih filmova među kojima i “Snoopy and the Peanuts” koji je izašao 2015. godine.

Čarli Braun je glavni junak stripa “Pinats” (Peanuts) i crtanih filmova “Čarli Braun” i “Snupi šou” crtača Čarlsa Šulca.

Šulc se dve godine zabavljao s Donom Mej Vold koja mu je bila studentska ljubav iz Umetničke škole, i zaprosio je pre 65 godina, baš uoči početka izlaženja njegovog stripa koji će postati čuven, ali se Dona udala za drugoga, za jednog vatrogasca.

Slomljenog srca, Šulc je lik crvenokose devojčice uveo u strip tek deset godina kasnije. Dona je od počeka znala da mu je ona bila inspiracija, a ostali su za to saznali četvrt veka kasnije, kada je Dona o tome govorila u jednom intervjuu.

Čarli Braun, za koga se osnovano sumnja da je dvojnik svog tvorca Šulca, dopadljiv je gubitnik, dečak koji poseduje beskrajnu odlučnost i nadu, ali koga uvek nadvlada nesigurnost u sebe.

Dona Mej Vold i njen suprug imaju četvoro dece od kojih neka nose imena iz Šulcovog stripa, a usvojili su još četrdeset mališana.

Izvor: N1info


PROČITAJTE I OVO:  Valkira iz filma „Thor: Ragnarok“ je biseks