U Delfi Ceféu u četvrtak, 13. oktobra predstavljen je roman „Precrtani” Dejana Kataline.

O knjizi su govorili, pored autora, pisac Vanja Bulić, urednica u Laguni Jasmina Radojičić i šef programske službe DKSG Ksenija Prodanović.

Urednici Jasmini Radojičić su se posebno svideli veoma upečatljivi likovi i kako radnja teče glatko kao da se pred očima čitalaca odvija neki film. Smatra da Katalina poseduje veoma istančan književni dar i da je on došao do izražaja u načinu na koji je prikazao život u Beogradu među marginalcima iz crnih hronika: sumnjivim biznismenima, propalim rokerima u svetu narodnjaka, psima rata koji žive u beznađu savremene Srbije.

Katalina je priznao da romana nikada ne bi bilo da se ne druži sa Vanjom Bulićem, koji mu je pružio podršku i pokazao spremnost da mu pomogne da priču uobliči u knjigu. Kroz priču o Blekiju, nekadašnjem voditelju emisije o rokenrolu, a sada barmenu u jednom od bezbroj urbanih beogradskih kafića, i Taci, klinki iz kraja uvučnoj u lanac prostitucije, Katalina daje uvid u živote marginalaca, gubitnika, „precrtanih“ koji svojih 15 minuta slave dobiju samo u crnoj hronici.

Bulić je procenio da knjizi daje poseban kvalitet to što nije ni klasični triler, ni drama. Uveren je da će se mnogi čitaoci prepoznati u nekim likovima. Bulić je opisao kako se odvijala njegova saradnja i kazao da „želi knjizi lep i dug zivot jer ona to zaslužuje“.

Comments

comments

Related Posts