Predstavljanje romana „Satantango”


U ponedeljak, 12. decembra 2016. u Poletu (Cetinjska 15) sa početkom u 19 časova biće organizovana promocija romana Satantango Lasla Krasnahorkaija uz dvojezičnu knjigu Marka Čudića Četiri ogleda o Laslu Krasnahorkaiju.

O knjizi će govoriti publicista Milan Vlajčić, prevodilac Marko Čudić i urednik Aleksandar Šurbatović.

Kao bonus program biće prikazivani inserti iz filma Satantango Bele Tara.

O knjizi: Klaustrofobična proza koja nosi apsurdnu i čulnu sagu razapetu između banalnosti i apokalipse svrstava ovog autora u odabrano društvo pisaca kao što su Kafka, Beket ili Bernhard.

Satantango remek-delo savremene evropske književnosti, po kome je Bela Tar snimio kultni osmočasovni film, potvrda je teze da se đavo uvek najbolje zabavlja.

Roman čekanja o mađarskoj varošici i njenim grotesknim žiteljima jednostavna je priča uznemirujućih detalja i pripovedačkih lupova zbog kojih je čitalac primoran da preispita sopstvenu realnost.

O autoru: Laslo Krasnahorkai (1954, Đula), najaktuelniji mađarski pisac, svetski priznat, kao izvore inspiracije navodi Kafku, Hendriksa i japanski grad Kjoto. Piše romane, priče, eseje i scenarije.
Krasnahorkaijeva dela prevedena su na nekoliko svetskih jezika, a njegovi romani Satantango i Melanholija otpora imali su zapaženu recepciju u svetu, pre svega u nemačkom i engleskom govornom području.


PROČITAJTE I OVO:  Pikarski roman o jednom prevarantu