Predstavljanje “Duše Srbije”


U utorak, 16. oktobra sa početkom u 12 časova u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije biće organizovano predstavljanje fotomonografije Duša Srbije – Šumadija i Pomoravlje Predraga Mihajlovića Cileta i Zorana Petrovića (Društvo istoričara Šumadije, 2018).

Na predstavljanju učestvuju književnik Mirko Demić, urednik izdanja Vladan Papić, grafički dizajner Miodrag Stojilović kao i autori.

Knjiga Šumadija i Pomoravlje – duša Srbije Predraga Mihajlovića Cileta i Zorana Petrovića podseća na istorijske tragove proteklih vekova, na očuvano nataloženo pamćenje prošlosti, na lepotu prostora i ljudi današnje Srbije i njihov napor da prate duh i ritam savremenog doba. U okviru monografije, zastupljen je i Lazarevac sa naglaskom na kulturno-istorijske spomenike vezane za Prvi svetski rat.

Monografija sadrži preko 250 fotografija, čiji su autori Predrag Mihajlović i Zoran Petrović. Autor tekstova je Miodrag Stojilović. Pored materijalnih, na fotografijama se mogu videti i nematerijalna kulturna dobra kao što su stari običaji i zanati karakteristični za šumadijski kraj. Fotografije prati i tekst na srpskom i engleskom jeziku.


PROČITAJTE I OVO:  Ficdžerald bez cenzure