Izvor: Freepik

PORAZNO! Srpski knjižari ismevaju kupce knjiga: „Bacali su fore jedan drugom jer sam htela baš tu knjigu, osećala sam se neprijatno“


„Da sam brkati Petar sve bi bilo drugačije“, duhovito je napisala književnica.

Izvor: Freepik

Nisu retke polemike da li se u Srbiji čita ili ne. Ma koliko se društvo menjalo, ma koliko sistem vrednosti bio poremećen, čitanje je uvek bilo svetla tačka i nešto pozitivno.

Sa ovim se, očito, ne slažu oni koji bi trebalo da budu jedni od čuvara i gradinara kulture čitanja – knjižari. Makar neki od njih.

PROČITAJTE I OVO:  Haruki Murakami je novom knjigom dotakao dno: „Grad i njegove nestalne zidine“ nije loša, već očajna

O tome je na svom storiju na Instagramu javno progovorila srpska književnica i urednica Tamara Kučan. Ona je napisala kako je jedna devojka u knjižari doživela neprijatnost od strane radnika jer je tražila baš njenu knjigu.

Izvor: Instagram Printscreen/tamarakucan

Na ovo se u komentaru nadovezala druga devojka koja je podelila svoje neprijatno iskustvo.

Zapravo su njih dvojica bacali fore jedan drugom na konto mog insistiranja da baš želim tu knjigu – napisala je između ostalog.

– Naravno, to me nije sprečilo da pronađem knjigu i pročitam a ostale sam morala naručiti online, jednostavno mi je tako bili prijatnije.

Izvor: Instagram Printscreen/tamarakucan

Drugo iskustvo je bilo još gore.

Kada sam pitala prodavca da li ima tvojih knjiga rekao mi je „nemamo, ali svakako ako ti se čita erotika to možeš i na internetu – napisala je ona.

Baš je bilo neprijatno. Oko mene je bilo i drugih ljudi… samo sam otišla ranije. Užas!

Izvor: Instagram Printscreen/tamarakucan

Svoje iskustvo je podelila i jedna bivša knjižarka.

– Mogu ti reći da sam se često susretala sa tim da se moje kolege podsmevaju ljudima koji traže tvoje ili romane nekog drugog pisca samo zato što ste ženski pisci… A nisu pročitali nijednu tvoju knjigu.

Izvor: Instagram Printscreen/tamarakucan

Da sam brkati Petar sve bi bilo drugačije – duhovito je zaključila Tamara Kučan.

Izvor: Instagram Printscreen/tamarakucan

Izvor: Bookvar magazin