Počinje manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu”


Pod sloganom “Biblioteka je tamo gde ste Vi” ogranak Gradske biblioteke na Štrandu već osmu godinu omogućuje građanima Novog Sada da tokom letnjih meseci imaju na raspolaganju dela lepe književnosti, knjige i slikovnice za najmlađe. Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu – zdravlje, sport i umetnost kuvanja” biće održana od 11. jula do 20. avgusta.

Kao i prethodnih godina, našim sugrađanima će biti omogućeno da čitaju dnevnu i nedeljnu štampu na srpskom jeziku i na jezicima manjinskih zajednica.

Predviđene su tokom leta i Književne večeri u prijatnom ambijentu Gradske plaže.

Kroz stalne aktivnosti koje Gradska biblioteka sprovodi tokom cele godine obezbeđujući kvalitetne sadržaje, osnovni postulat Biblioteke da bude dostupna svima je primaran.

Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu – zdravlje, sport i umetnost kuvanja” se organizuje 4. godinu za redom sa ciljem promovisanja medija na jezicima manjina, kulture i jezika manjinskih zajednica, a kroz ovogodišnji program proširuje se sadržaj pored dosadašnje promocije umetnosti i sporta, i na zdravlje i umetnost kuvanja.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  Kata Kaluđerović: "U Dereti verujemo u moć dobre knjige"