Petak popodne sa Tiagom


Ovih dana sigurno ste sreli Tiaga, ili čuli da je u Beogradu. U petak 9. oktobra od 15 do 19 sati u bašti Bukmarker kafeterije u SKC-u (ulaz iz Resavske) Dejan Tiago-Stanković čekaće sve one koji žele potpisan primerak najnovije knjige.

Rođen u Beogradu 1965, diplomirao arhitekturu kojom se nikada nije bavio, otisnuo se u svet po završetku školovanja. U Londonu je živeo do 1995, zatim se preselio u Portugal gde i danas živi.

Spisateljski zanat naučio je od najboljih, prevodeći književna dela Saramaga, Ive Andrića i Dragoslava Mihailovića. Potom je počeo da piše i na srpskom i na portugalskom. Sa objavljivanjem sopstvenih dela počeo je tek u svojim četrdesetim.

Tiagov drugi roman „Zamalek“ u izdanju Lagune plod je višemesečnih boravaka, doživljaja i priča koje je čuo u Kairu za četiri godine.

Pred čitaocima je roman koji se u prvom trenutku čini kao putopis pun opisa čudnih običaja, leksikon egzotičnih pojmova ili nekakav uvrnuti bedeker o Egiptu. A onda, malo-pomalo, iz novootkrivenih delova istorije te zemlje i sjajnog opisa mentaliteta njenih stanovnika počinje da izranja priča. Priča o kismetu.


PROČITAJTE I OVO:  Sali Runi je ubila književnost. I zumeri su oduševljeni!