Ilustracija: Bookvar

Nova knjiga Bobana Trifunovića


Izdavačka kuća Otvorena knjiga nedavno je objavila knjigu Jaganjci Bobana Trifunovića.

O knjizi: Na promociji svoje zbirke pripovedaka, mladi pisac horora upoznaje Emu, vodića kroz “Beograd iza Beograda”. Emi se njegova knjiga dopala, ali sigurna je da bi pisao uverljivije ako bi iza svojih rečenica imao iskustvo – te mu nudi da ga povede na turu tokom poslednje tri noći u oktobru. Seanse, odlasci u hotel Milenburg u kojem odsedaju oni koji na seanse idu, poznanstva sa onima koji seanse organizuju, odlazak u opskuran ekskluzivan noćni klub… Sve to piscu pruža ono što mu je Ema obećala – preko mu potrebno iskustvo – I nešto čemu se ni najmanje nije nadao…

O autoru: Boban Trifunović rođen je 1993. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Odbranivši master rad o književnom stvaralaštvu Hauarda Filipsa Lavkrafta na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, odlučio je da ostane u oblasti istraživanja književnosti, te je doktorsku disertaciju na Filološkom fakultetu istog univerziteta posvetio autopoetici i programskoj poetici Emila Siorana.

Prve pripovetke publikovao je 2017. godine u časopisima i antologijama žanrovske književnosti. Naredne godine, pojavila se i njegova prva zbirka pripovedaka, Srce lutke. Godine 2022. počeo je da se bavi likovnom umetnošću i dosad je imao priliku da svoje radove prikaže na nekolicini kolektivnih i jednoj samostalnoj izložbi.

O njegovoj zbirci pripovedaka Bookvar je već pisao: Strava i užas u međuratnom Beogradu