Foto: Printscreen YouTube

Nakon dva horor filma najavljena je i video-igra u kojoj je MIKI MAUS ČUDOVIŠNI UBICA


Čini se da Miki Maus najviše inspiriše ljubitelje horora.

Foto: Printscreen YouTube/Simonmac69

Filmadžije nisu gubile vreme da naprave mračniju verziju Mikija Mausa nakon što je ovaj junak postao deo nasleđa celokupnog čovečanstva.

Na osnovu američkog zakona autorska prava na crtani film Parobrod Vili u kome se po prvi put pojavljuje najpoznatiji miš na svetu istekla su 01. januara 2024. godine.

To znači da sada svi mogu da koriste junake koji se pojavljuju u ovom filmu bez obaveze da traže dozvolu ili plaćaju naknadu kompaniji Dizni.

Kompanija Dizni je, međutim, upozorila da su modernije verzije Mikija i dalje zaštićena intelektualna svojina, kao i da je zaštitila pravo na žig Mikija Mausa.

Ovo nije sprečilo filmadžije da istog dana kada je Miki Maus postao javno dobro objave poster i trejler za horor film Mikijeva mišolovka.

Prema informacijama koje su objavljene film započinje proslavom Aleksinog dvadeset i prvog rođendana. Njeni prijatelji žele da joj, tokom večeri, prirede iznenađenje u zabavnom parku, ali maskirani ubica koji nosi masku Mikija Mausa ima neke svoje, krvave, planove za ovu decu.

Na osnovu trejlera jasno je da su autori imali nameru da ubica podseća na Mikija Mausa iz filma Parobrod Vili.

“Ljudi ovo ne bi trebalo da shvataju suviše ozbiljno”, rekao je o ovom filmu Simon Filips koji je napisao scenario i producirao ovaj film i koji se u filmu krije iza maske najpoznatijeg miša na svetu. „Ako stavite Mikija u porodični film nećete otvoriti nove vidike. Morate smisliti nešto što je sasvim suprotno onome što već postoji.“

Foto: Printscreen YouTube/Simonmac69

Iako nije objavljeno kada će se ovaj film pojaviti na velikom platnu, očekuje se da će to biti tokom marta ove godine.

A za mart je najavljen početak snimanja drugog filma inspirisanog Mikijem Mausom. Ovo je na konferenciji za novinare najavio Stiven Lamorte.

Parobrod Vili je doneo radost mnogim generacijama, ali ispod te bezbrižne spoljašnosti može da se krije čist, bezgranični, užas“, rekao je Lamorte medijima. „Jedva čekam da svet upoznamo sa našim uvrnutim pogledom na omiljenog junaka.“

Ovde se stvar sa novim interpretacijama Mikija Mausa iz crtaća Parobrod Vili ne završavaju.

Naime, iz studija Nightmare Forge Games najavili su video-igru Infestation 88. U pitanju je horor igra o preživljavanju u kojoj se najezda štetočina pretvara u nešto mnogo strašnije.

„Mislio sam da su u pitanju samo glodari, ali ovde ima još nečega“, čuje se na početku trejlera za ovu video-igru.

Tada se na ekranu pojavljuje ogromni Miki Maus poprskan krvlju dok miševi jure oko njega.

Ovo nije prvi put da jedan od voljenih Diznijevih junaka kojima su istekla autorska prava dobije sasvim neočekivanu filmsku verziju.

Setimo se samo filma Vini Pu: Krv i med (Winne-the-Pooh: Blood and Honey) koji je u godini za nama stekao ogromnu popularnost.

Režiser Ris Frejk-Voterfild nije želeo da propusti priliku da iskoristi Vinija Pua, pa je počeo da snima horor film čija je premisa uzburkala javnost. Njegovo ostvarenje prati Vinija i Praslina koji, nakon što ih Kristofer Robin odbaci i ode na koledž, počinju svoj krvavi pir.

Ovaj film je za samo nedelju dana prikazivanja u Meksiku zaradio milion dolara.

Film je prvobitno trebalo da izađe samo na striming servisima, ali je prašina koju je podigao na društvenim mrežama naterala distributere da film prikažu i na velikom platnu. Iako je bilo planirano da film u američkim bioskopima bude prikazan samo jednog dana, zbog velikog uspeha u Meksiku, kao i popularnost koju je stekao na društvenim mrežama, film je imao bioskopski život u Velikoj Britaniji, Japanu, Španiji, Australiji i na Novom Zelandu.

Zbog velikog publiciteta i interesovanja javnosti film je zaradio veliki novac na blagajnama, premašivši 5,2 miliona dolara sa budžetom od oko 100.000 dolara. I sve ovo uprkos tome što je film dobio negativne kritike, a završio je sa rezultatom od 3% na Rotten Tomatoesu.

Uskoro se mogu očekivati i druge horor parodije na Diznijeve junake. Već je najavljen nastavak filma sa Vinijem Puom, ali je autor ovog filma otkrio da će snimati filmove sa mračnijim verzijama junaka iz Diznijevih crtaća poput Petra Pana i Bambija.

Izgleda da je Mikijeva mišolovka prvi u nizu horora koji će se snimati nakon što isteknu autorska prava na popularne junake. Film će režirati Džejmi Bejli, a još uvek nije poznato kada se očekuje premijera filma.

Pogledajte trejler za ovaj film.