Reditelj Ridli Skot se vraća na velika vrata naučno-fantastičnom žanru sa filmom „Marsovac: Spasilačka misija 3D“, urađenom na osnovu istoimenog, najautentičnijeg SF romana u poslednjih nekoliko godina autora Endija Vira.

Radnja filma je smeštena na Mars, a u središtu priče je astronaut Mark Vatni (Met Dejmon), prvi čovek koji je kročio na Crvenu planetu. Ubrzo nakon sletanja, Vatni je suočen sa mogućnošću da bude i prvi koji će na Marsu ostaviti svoje kosti.

Snažna oluja prekinula je misiju na Marsu nakon čega su preostali članovi posade izgubili svaki kontakt sa Vatnijem. Uprkos svemu, on je preživeo, ali ostao je sam i napušten na neprijateljskoj planeti. Sa ograničenim resursima, pokušava da preživi i pošalje poruku na Zemlju da je još uvek na Marsu kako bi ga kolege spasile. Ima dovoljno zaliha da preživi 28 dana u nemogućim uslovima. Milionima milja daleko, NASA i tim internacionalnih naučnika neumorno radi da vrati “Marsovca” kući, dok njegova posada planira odvažnu, ako ne i nemoguću misiju spašavanja.

Oštroumna, duhovita i napeta priča ujediniće sve Zemljane dok budu pomno pratili povratak „Marsovca“ na Zemlju.

Adaptaciju romana „Marsovac“ Endija Vira za filmsko platno napisao je Dru Godard, poznat po filmovima „Svetski rat Z“ i „Derdevil“. Pored Dejmona, Ridli Skot je okupio impresivnu glumačku ekipu – Džesiku Čestejn, Kristen Vig, Kejt Maru, Majkla Penu, Džefa Danijelsa, Čivetela Ehiofora i Donalda Glivera.

Izvor: B92


ČITAJTE  Romansirana biografija Mileve Marić

Leave a Reply

Your email address will not be published.