Kreativni centar na Sajmu knjiga za decu u Bolonji


Kreativni centar učestvovaće šesnaesti put na Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji koji se održava od 3. do 6. aprila.

Kreativni centar samostalno nastupa na ovom velikom sajmu i već godinama prati sve ono što se na njemu događa. Od nastanka uvek je težio da bude u toku sa svim onim što se u svetu dešava u vezi sa izdavaštvom za decu kako bi to na najbolji način primenio u izradi svojih knjiga.

Kreativni centar ima sopstveni štand, koji će, kao i prethodnih godina, biti mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima, kao i za prikazivanje novina u sopstvenoj produkciji.

Štand Kreativnog centra biće i mesto s kojeg će se ići u potragu za novim naslovima stranih izdavača.

Od 1963. godine Sajam knjiga za decu u Bolonji najveći je i najvažniji međunarodni događaj namenjen profesionalcima koji se bave knjigama za decu, dečjom literaturom i stvaralaštvom za decu. Na njemu je koncentrisana celokupna svetska izdavačka produkcija. Bolonjski sajam okuplja izdavače knjiga, autore, ilustratore, književne agente, televizijske i filmske producente, distributere, štampare, knjižare i bibliotekare. Oni se susreću svakog proleća u Bolonji kako bi videli nova izdanja velikog broja izdavača iz celog sveta, kupili i prodali autorska prava, pronašli ono što je najbolje u oblasti dečjeg izdavaštva, uspostavili nove kontakte, otkrili nove poslovne mogućnosti i razgovarali o poslednjim tokovima u izdavaštvu. Na prošlogodišnjem sajmu je učestvovalo više od 1.200 izlagača iz 75 zemalja.  Sa ove manifestacije izveštava preko 600 novinara iz 70 zemalja.


PROČITAJTE I OVO:  Ako ChatGPT postane svestan, da li smo stvorili anđela ili đavola?