Konkurs Trećeg Trga za poeziju, kratku prozu, roman i prevod


Nakon uspešno realizovana dva nagradna poetska konkursa, Treći Trg je 2017. pokrenuo stalni godišnji regionalni nagradni konkurs za neobjavljene knjige poezije, kratke proze, romana i prevoda.

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori stariji od 18 godina koji pišu poeziju, kratku prozu i roman na međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) ili prevode ove žanrove na srpski jezik. Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u prestižnim bibliotekama „12/19” i „pro/za”, a prevodi u odgovarajućim edicijama. Autori i knjige biće predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

Konkurs je otvoren u tri ravnopravne kategorije:

1) Konkurs za prvu knjigu poezije, kratke proze ili prvi roman;

2) Konkurs za drugu knjigu poezije, kratke proze ili drugi roman (za autorke i autore koji su objavili jednu ili više knjiga poezije, kratke proze ili romana);

3) Konkurs za prevedenu knjigu poezije, kratke proze ili prevedeni roman.

Konkurs za prvu ili drugu knjigu poezije, kratke proze ili prvi roman
Konkurs za prevedenu knjigu poezije, kratke proze ili roman
Na početku dokumenta obavezno navesti:

Ime i prezime autora
Kategorija:
poezija prva knjiga
poezija druga knjiga
roman prva knjiga
roman druga knjiga
kratka proza prva knjiga
kratka proza druga knjiga
Adresa
Mejl adresa
Kontakt telefon
Fotografija autora (JPG format)
Tekst knjige u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora, navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj (spisak naslova pesama, priča ili poglavlja) i kratak sinopsis, ukoliko se radi o romanu.
Kratka biografija autora
Rukopisi se primaju svake godine od 1.11. do 31.12. za prve dve kategorije, a tokom cele godine za treću.

PROČITAJTE I OVO:  Satirični prikaz prošlosti, sadašnjosti, budućnosti i zombija

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga www.trecitrg.rs i na FB stranici https://www.facebook.com/TreciTrg/ najkasnije do kraja marta.

Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocije i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige.

Slanjem rukopisa na konkurs autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača.

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl konkurs@trecitrg.rs

Prijave online na
https://trecitrg.rs/konkursi/