Izdavačka kuća Štrik organizuje prvi put festival Njena zemlja, festival novog stvaralaštva, koji će se održati u Domu omladine Beograda, 18-20. septembra.
Ovogodišnji festival nosi naziv One smo mi i zasniva se na predstavljanju rada značajnih žena iz istorije i našeg, savremenog doba.
Glavna gošća festivala biće Ratka Denemarkova, značajna češka književnica, koja je najprevođenija savremena autorka među češkim piscima, i koja je jedina dobila najprestižniju književnu nagradu u češkoj Magnezija litera čak tri puta, kao i mnogobrojna međunarodna priznanja. Tokom festivala, biće predstavljena dva njena romana Novac za Hitlera i Prilog istoriji radosti.
 
Pored predstavljanja novih knjiga, tokom festivala biće otvorena i izložba Ženski portret. IK Štrik predstaviće, prvi put u Srbiji, novi, digitalni vid približavanja izdavaštva i knjiga publici preko scpecijalizovane aplikaciju za android, koju će čitateljke i čitaoci moći besplatno da preuzmu sa Google Play Storea. Tokom festivala biće održana i tribina: Žensko telo kao bojno polje – odnos društva prema nasilju nad ženama.

ČITAJTE  Basara i Velikić u najužem izboru za regionalnu nagradu „Meša Selimović“

Leave a Reply

Your email address will not be published.