Knjižara Delfi u Stanoja Glavaša 1 nosiće ime Mome Kapora


Nakon prvog imenovanja knjižare u lancu Delfi u Vasinoj ulici koja nosi ime po velikom srpskom piscu Milošu Crnjanskom, u četvrtak, 7. aprila, knjižara u Ulici Stanoja Glavaša 1 poneće ime Mome Kapora, srpskog slikara, književnika i novinara.

Momo Kapor je rođen u Sarajevu 1937. godine. Diplomirao je slikarstvo 1961. godine na beogradskoj Akademiji likovnih umetnosti u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića. Objavio je veliki broj naslova, romana i zbirki priča. Autor je i velikog broja dokumentarnih filmova i televizijskih emisija, a po njegovim scenarijima i romanima snimljeno je nekoliko dugometražnih filmova i TV drama. Njegova dela su prevođena na francuski, nemački, poljski, češki, bugarski, mađarski, slovenački i švedski jezik.

Na svečanosti imenovanja knjižare „Momo Kapor“ koja počinje u 14 sati u četvrtak, 7. aprila, dan pre rođendana velikog umetnika, govoriće Vladan Vukosavljević, sekretar za kulturu Grada Beograda, Ljiljana Kapor, direktorka zadužbine „Momo Kapor“, i Rada Đuričin, glumica.

Na dan svečanog otvaranja i imenovanja knjižare u Ulici Stanoja Glavaša 1, knjige sa Lagunine top-liste biće na specijalnom popustu od 30 odsto.

Pored mnogobrojnih popusta očekuju vas i pokloni uz svaku kupovinu.


PROČITAJTE I OVO:  Artedu radionica: Gost Aleksa Gajić