Foto: Promo

Hana Adrović potpisuje svoju knjigu u knjižari Delfi SKC


U petak 14. juna od 18 sati u knjižari Delfi SKC, autorka emisije „Nešto drugačije“ Hana Adrović potpisivaće svoju knjigu „Odgovor“ u kojoj donosi iskrenu pripovest o digitalnom nasilju čija je (bila) žrtva.

PROČITAJTE I OVO:  NEVEROVATAN PRIZOR! Beograđani u redu čekaju ispred knjižare kako bi kupili novu knjigu čuvenog pisca (VIDEO)
PROČITAJTE I OVO:  Šetnja nesvakidašnjom ALEJOM KNJIGA

Kroz autobiografsku priču Hana Adrović govori o problemu komentarisanja na mrežama čija meta možemo biti svi mi. Njena priča je posvećena svim mladima koji koriste mreže i često nisu svesni koliko su komentari osetljivo područje komunikacije.

Knjiga se obraća i mladim generacijama sraslim s mobilnim telefonima i društvenim mrežama. Autorka osvetljava fenomen da su autori (zlobnih, seksualnih i generalno negativnih) komentara osobe koje objavljivanjem takvih sadržaja izlaze iz anonimnosti i „kradu“ pažnju tuđe publike.

Na kraju knjige se nalazi mali pojmovnik važnih termina iz domena digitalnog nasilja.

Hana će deo prihoda od prodaje knjige donirati organizaciji „Atina“ koja se bori protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja, u želji da se obezbedi pravna pomoć žrtvama digitalnog nasilja.