Fantastična čitaonica o romanu “The Rift” Nine Alan


U ponedeljak, 18. juna 2018. sa početkom u 19 časova u Domu omladine Beograda biće održana još jedna Fantastična čitaonica u kojoj će tema biti roman The Rift britanske autorke Nine Alan koji je osvojio BSFA i Red Tentacle za najbolji roman 2017.

O romanu: Pre dvadeset godina nestanak Selenine starije sestre Džulije rasturio je ostatke porodice. Selena je uspela da se oporavi samo da bi joj se jednog dana neko javio i predstavio kao sestra. Džulijina objašnjenja isprva deluju neverovatno ali Selena uskoro počinje da sumnja u sve što misli da zna.

The Rift se bavi pričama kojima ljudi pokušavaju da sebi objasne pojave koje ne razumeju, i pitanjima sećanja, identiteta i percepcije stvarnosti. Neki ga optužuju da je subverzivan u igranju tropama žanra, neki ga hvale da je pravi primer dobrog slipstrima a sama spisateljica tvrdi da meša žanrove, SF i književnu fantastiku, žurnalizam i triler, memoar i krimić ne bi li stvorila “obogaćeni” žanr koji ruši obrasce a i dalje koristi ono najbolje što nude.


PROČITAJTE I OVO:  Žiri i dobitnica NIN-ove nagrade Ivana Dimić u DKSG