Druženje sa herojem detinjstva – neprocenjivo


U okviru ove kampanje, Mastercard i Laguna su organizovali druženje sa Ljubivojem Ršumovićem, jednim od naših najboljih dečjih stvaralaca, koja je održana u Delfi knjižari SKC u subotu 3. septembra. Tom prilikom, popularni Ršum je okupljenim mališanima čitao svoje priče i pesme, a kompanija Mastercard je obezbedila knjige koje je Ršum potpisivao i poklonio deci.

Ljubivoje Ršumović je rekao: „Nesreća je što u svetu postoji više gladnih nego sitih, više siromašnih nego bogatih, pa se mi pesnici pitamo kada će ta nesrazmera da se popravi, bar da se izjednači, da u ovom vremenu opšteg egalitarizma (podjednako ima loših i dobrih!) i to sredimo, ako već ne možemo nikako da postignemo da u svetu bude više pametnih nego glupih! Taj napor me pridružuje ovoj kampanji!“

Svakim ulaganjem u svoje i obrazovanje vašeg deteta, koristeći Mastercard kartice, Mastercard će donirati po jedan školski obrok detetu u Ruandi. U mnogim zemljama u razvoju školski obroci su neretko jedini obroci adekvatne hranljive vrednosti koje tamošnja deca dobiju u toku dana.

U periodu od 1. do 30. septembra, za svaku kupovinu koju korisnici Mastercard i Maestro kartica obave u Delfi knjižarama širom Srbije, kao i u onlajn knjižari, bez obzira na iznos kupovine, kompanija Mastercard će donirati jedan školski obrok namenjen deci Ruande.


PROČITAJTE I OVO:  Urnebesna komedija o modernim dilemama Bridžet Džouns